domingo, 27 de enero de 2008

La Rula de Santolaya (Santolaya-Cabranes)



Bones tardes, vamos charrar güei d'un sitin n'un pueblin mui afayaizu, Santolaya de Cabranes. Pues bien, nesti publu alcontramos un restaurante diferente, pa entamar un chigre de pueblu que ye de non fumadores nel comedor, cosa rara, pa siguir, una casona d'indianos pintada por fuera de colores que y-quden bien pero que de mano nun peguen munchu(azul y naranxa) y un comedor decorau, polo menos, al gustu personal de la cocinera que tamien ye la decoradora (maera amestao con metal, puertes de castañu, biombos...) ente moderno y vieyo pero que-y da un aire guapu y afayaizu. Nesti contestu alcontramosnos con que güei nun hai carta, bono, hai menu, Pote y fabada (la fabada nun yera la de mio güela pero facia tiempu que nun xintaba fuera de casa una fabada tan rico, madre mio), de segundu escalopinos al cabrales (ensin rebozu y con una salsina de cabrales que taba pa moyar con tool pan, mui ricos, la carne yera de calidad perbona) y llenguau a la meniere (taba esquisito). Raciones abundantes casi nun quedo sitiu pa les llambiotaes pero entraron (curioso que yo xinte llambiotaes) pero nun pude resistime a un frixuelu enlleno de compota de mazana de la zona y pola otra banda una tarta d'indianos con bizcochu de fariña maiz y chocolate. Francamente taba too perbono (con la falla, piquiñina y despreciable, de los escalopinos). Cambiamos el vino del menu por un Ramon Bilbao crianza (la carte de vino nun da munchu de si, pero tienen esti que ta bien rico), cafes, chupitos 24€ cabeza. Bon sitiu por si tais perhi.

Nota 2009
Vamos munchu, pero l'otru dia que volvimos punxieronnos dalgo que nunca xintara equi, tortu con picadiellu de gochu xabaz y güevu de casa. El tortu taba impresionante, ensin pingar aceite, con fariña de bon maiz que-y daba un toque dulce y ricu en contrapuntu al picadiellu (de los pocos que nun me manquen porque casi nun tenia grasa)y un güevu caseru de los de verda que taba perricu. La semeya de baxo ye'l platu, primer platu del menu, dempues habia lo mesmo que postee. Por ciertu, que los precios siguin siendo los mesmos, con vinu la casa (un Rioja cosecheru decente) salis a 19€/persona. Un gran sitiu pa una fartura.

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