sábado, 26 de enero de 2008

Mere Nature (Luxemburgo-Luxemburgo)

El segundu chigre d'esti prestosu pais enllenu de vecinos portuguesos. Nesti chigre fue nel que cenamos en nuechivieya, asina, que cenina especial y nun m'alcuerdo de lo que nos costo, pero nun fue caro. per estos llares lo de les uves como que non, pero pa eso llevamos de bote. Hala!! a lo que vamos, restaurante perafyaizu con maderina y bien puestu, mui amables y una bona cocina, la verda ye que lu alcontramos de casualida y acertamos. Pa entamar tiramos de pates de la casa, mui ricos y bien presentaos. Dempues salmoni, esquisitu, la verda y una macroensala de gambes, cigales y mas mariscu con salmon afumau que yera una delicia. Riesling pa beber y como yera nuechiviya convidaronnos a champan hasta les tantes. Gran recuerdu y ya vos digo, Ryanair al poder y a ver sitios nuevos collacios!!

3 comentarios:

Tony dijo...

Estamos de acuerdo, low coast al poder !

dijo...

hhhumm voy garrar nota de lo que dices, asina que Santander-Francfort y dempués Luxemburgo...
Ta bien sabelo
:)

Fartones dijo...

Hola Lo,
Sobrevivir nestos paisos nun ye complicao, caro son los vinos y los alcoholes, les xintaes suelen selo, pero denpendi onde vayas. Pa'l dia dia el EMS taba perbien, bona relacion calida/preciu y nun tires de McDonalds. Eso si, ta onde la estacion d'autobuses (casi enfrenti) y a nos venianos bien porque tuvimos nel Hotel Empire que ta a dos pasinos. Nun ye'l centru (pa eso hai que caminar un poco, una cai llarga) pero esto nun ye Nueva York, vamos, que Luxemburgo ye piquiñino. De beber recomiendo que-y des al Riesling de xarra, les botelles tan per les ñubes y si nun conoces el vino, pues arriegate a beber puxarra por 22€la botella. Yo fui nel 2005/2006, asina qu'espero que les coses nun camudaren munchu. El centru ye perguapu, castiello y la parte baxa onde'l riu fueron lo que mas me presto...y la señal que vi, de "obligatorio garrar al neñu de la mano" ye la tipica anecdota que te queda pa dempues. Bon viaxe