martes, 12 de febrero de 2008

El Blancu (Cangas de Narcea)

Impresionante chigre en meta de Cangas. Sedria una sorpresa si nun fuera porque lleva tantos años que la xente conozlu de sobra. En cualisquier casu, si ye la primer vegada que vais a Cangas nun duldeis de dir al Blancu, eso si, nesi casu vos sorprendera. El chigre ye d'ocasiones especiales pola comida, pero si naide te lo diz y lu veis por fuera, nunca entrarieis a xintar, en forma paez un chigre de tola vida, dafechu la entrada ye la de un barucu y'l comedor tien cuatro mesines y ta too como de los años 50. En fin, llega la xinta y entama la sorpresa, cruxiente de gambes con salsa de carabineros (claro, n'un sitiu asina flipes en colores), impresionantes, lo dicho, con otro poco de cruxiente de cebolla per riba de segundu sollombu de xata poco fechu, claro, con pataquines, pimientin y setes a la plancha, perbono. En fin, la comida pue tar perbona, pero n'esti chigre los platos tienen presentacion de restaurante y el chigre en sin nun fai compaña cola comida, por eso a lo meyor sigui teniendo'l mesmu esitu, que quereis que vos diga. Cafetinos, agua y una copina de Ribera'l Duero crianza (que la DXT ye como Dios, pero amas quita puntos). 26€ persona, preciu mediu. Faltame la semeya, pero hai vegaes que nun ta bien visto sacales home!!! :-)

No hay comentarios: