viernes, 8 de febrero de 2008

El Mariñan (La Campa-Villaviciosa/Sariegu)



Lo primero que me vais dicir ye qu'haber si m'entero onde tal sitiu, pues ta elli, na Campa, lo que pasa que'l pueblu ta ente Villaviciosa y Sariegu y amas, la raya de los conceyos parte al chigre pola meta, que quereis!! si xintais nel comedor tais en Sariegu, si vos toca'l bar en Villaviciosa. Dempues de la llecion de xeografia toca contar lo qu'importa, la comida!. Pues el chigre ye de los de tola vida, dafechu, comes lo que haya, pa que les cartes?, pa na!. Llegues al bar, sienteste si ties sitiu, llega la señora y-diz de primeru x platos, de segundu, y platos y hala, toca callar. Pues bien, amas de por eso, ye de tola vida porque tien les meses de formica, los manteles de papel, en fin delles coses que paez que nun paso la modernida perlli. Pero, xintase bien y si tais pela zona pues mira, ya que tais, pues a ello. El chigre ye de "nouvelle Coucine" como podeis imaxinavos, asina que la fabada, que la preparen abondo bona, vien como mouse de fabada al finu compangu (vease la semeya) y'l cabritu con pataquines y pimientinos pues tamien, oyes, como de mouse (por cierto que ta bono). Les semeyes son de comida pa 5, nun vos asusteis. Vinin de la casa, llambiotaes (que yo nun prebe) 12€ persona. Que lo comais bien

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