sábado, 2 de febrero de 2008

La Cerca (Santalla d'Ozcos)

Llevo una selmana abondo lliau pa poneme a escribayar, par voi poneme con que me presta bastante. Un domingu cualisquiera tiramos a xintar un pucuñin peles antañes zones de trabayu de la muyer. Esti ye un chigre perconociu perlli y que nun debeis dexar de visitar si quereis fartucaros un ratin enantes de siguir con rutes de montaña a pie o otres tan cansaes como les de coche (a la par les mio preferides :-) ). El chigre ye perguapu y grande, una quintana asturiana de piedra col so horriu y too na entra. Diferentes comedores, toos de piedra bien puestos. Ta claro que n'un sitiu como Santalla la comida tien de ser carne (home nel riu tamien hai pexes, pero vamos, yo xintaria carne, ca un que faiga lo que quiera). Lo que xintamos l'otru dia fue'l chuleton de güe, grande xugosin y nel so puntu (bono, a mi prestame poco fechu, asina que'l puntu ye mui particular). De vinin anden bastante bin na carta, tomamos un riberita crianza, normalin, que teniemos que volver y asina nun bebiemos munchu (ye que entovia tan mui lloñe les bones comunicacione pelos Oscos). Alreor de los 25€ pòr cabeza, arroz con llechi de llambiota y hala!! camin de vuelta al ratu de charrar col dueñu un poco (yo hubiere quedao chando la partia, pero bono). Dempues mas!!!

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