domingo, 27 de abril de 2008

El Molin de Mingo(Les Canaliegues-Cangues d'Onis)



Ya y-tenia ganes al sitiu, un de los conocios de la zona oriental dende hai munchoa años. Lo que pasa que dexo de ser el tipicu chigrin onde se xinta perbien, pa ser dalgo mas. Vamos, que sigue xintandose perbien, mas qu'aconseyable, pero agora nun solo ye un chigre, sinon que ye un complexu de turismu rural. Y rural ye, pongo Les Canaliegues como referencia anque esto entovia ta mas lloñe. Bono, hai que dir pela nacional vieya y en llegando a Margolles dir pa Peruyes y siguir...siguir, tranquilos llegareis. El sitiu nel que ta ye perguapu, un valle soleyeru a la ver un riu (claro, yer un molin..). El dia acompaño, asina que xintamos fuera. D'entamu de la casa convidaronnos a una crema de Gamoneu (taba rica), y nosostros pidimos pa compartir una tabla de tortos. Los tortos son de tamañu piquiñucu, con diferentes coses per riba (un con morciella, otru con chorizu, otru con quesu, otru con güevos y xamon), vamos pa rellambese. Raciones tamañu paisanu, aviso, porque nosotros dempues nun compartimos el segundu y claro, vaya fartura. Pitu caleya de los que alcuentres pocos, bien preparau, xugosin y prietin y sabrosu. Los papos tamien taben mui ricos, pero ya la fartura impidio disfrutalos al masimu. Ah! la carta tien dos platos pa entamar (crocretes y tortos) y los segundos son toos de carne (digolo por los de los pexes, esti nun ye'l sitiu). Sidre de Trabanco y 30€ por persona (lo de siempre, nun prebe los postres). Sitiu pa perdese nun buen dia y si teneis neños van pasalo perbien, perlli tienen un burru, corios, pitos...(claro ves los pitos sueltos y nun vas xintar otra cosa..). Pasailo bien collacios!!

No hay comentarios: