miércoles, 21 de mayo de 2008

El Montañes (Uvieu)

Creo que güei voi escribir un poco sobre dellos chigres interesantes que casi toos conocemos, pero, nun vaya ser. El primeru, porque lu visite fai poco, ye esti chigre de la zona'l Milan. Poco conociu por tar un poco fuera mano, pero que nun dexa de ser interesante. El chigre debe llevar el so timepu equi, yo conozcolo de hai unos añinos, ta abondo bien puestu y siguin teniendo una bona cocina, de les de chigrear, vamos, pero bona. Aconseyovos un platu que tienen de picadiellu con cabrales que pue resucitar a un muertu. Nun se si eso lo camudaron, pero'n temporada de caza suelen tener pates de la casa de gochu xabaz y estes coses que ta bien rico. La cabera visita, foi pa xintar rapido, unos chipirones bien ricos (eso si, hipertensos abstenese) y una ensaladina de gambes con anchoes, xamon y pimientos. Bono, lo de enslada ye lo del 90% nestos chigres, son coses nel platu amestaes, pero taba abondo bien. Sidre del Gobernador, bon palu. Dos botellines de sidre 12€ persona. Bon sitiu pa dir sobre too en San Mateo, nun ta lloñe del centru pero ta apartao, lo que sinifica que xintareis ensin munchu xareu alreor de vos ya que los chigres del centru tan como pa nun arimase a ellos.

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