sábado, 14 de noviembre de 2015

Polvorilla (Burgos - Castiella)

 Estupendo chigre del que nos despedimos de Burgos. Alcuéntrase na plaza onde ta'l más afamáu de la ciudá (el Ojeda) y ye un bon sustitutu pa metese una xintadina curiosa en Burgos munchu más económica (y con tiques munchu más entovía).

Na parte baxa ye chigre-cervecería onde vimos un montón de pinchos con bona presencia pa facer compaña al vermú. El restaurante ta na parte de riba y tien una decoración clásica, incluso un plizcu d'eses "pasaes de moda". De la que llaguemos nun había naide, asina que escoyimos una mesina esquinada; Dempués el chigre foi enllenándose, sobre too de families en plan domingu, anque yera llunes festivu.

Como desayunáremos perbien nun habí muncha fame y casi too foi para compartir 2 y 2.

Casi too porque el "bicheru" quixo media de gambes pa él, asina que mentantu y-daba a les gambes los demás entamemos con unos níscalos con tocín a la plancha que taben mui bien. A pesar del tocín (que nun yera munchu y servía pa dexar tastu) los níscalos taben nel puntu de sal. Prestonos, eso sí, magar d'intentalo (porque ellos prebar, prebenlo too) les setes nun terminen d'entrar nel gustu infantil.


Para el 2 y 2, como vos dixe, per un llau hamburguesa de güe (vaca vieya) con tomatinos y cebolla pochadina. Perbona la carne y bien fecha. Presto-yos munchu.



La neña y yo preferimos compartir una patina de llechal al mou clásicu castellán, que y-tenía yo ganes dende Palencia. Fornu, agua, sal y un plizcu de llimón pa dexar un llechal perbonu, del que dimos cuenta los dos poco a poco y bien que nos prestó.

De compaña hubo agua y media d'Izadi crianza 2007 (en 1/2 nun había munchu qu'escoyer) y finemos con  2 cafetinos con xelu de postre como reis.
Total de la cuenta 65 €, que ye un preciu perbonu. Prestonos el sitiu a pesar de la decoración tipo "Cuéntame"



viernes, 6 de noviembre de 2015

Bodegón de Güela (Llugones - Siero)


Llunes raru de fiesta nel xintemos nel Bodegón de Güela porque dempués de facer unos recaos pela zona nun atopábemos per dengún llau un sitiu con meses llibres onde comer, asina que mirando la aplicación tiquetera del móvil alcordeme del Bodegón que fadría mil años que nun pisaba y que venía ellí. Prebemos suerte y teníen mesa para 4.

El chigre sigue tando igual de bien puestu; Ye afayaizu y ta decoráu en forma tradicional con piedra y maera con un comedor al fondo piquiñín y prestosu.

La especialidad parecen ser los callos, pero, nun me digáis porqué, que soi un fan, nun tenía yo'l día calleru, asina que decidimos pedir 4 platos y eso que pareciones que nes meses d'alrodiu llegaben unes raciones pergrandes.

La peque pidió unes croquetines de xamón, que como y-pareció poco a los del chigre vinieron con pataquines frites (de les de verdá) y que a doña croqueta y-prestaron pola vida, asina qu'ensin prebales doy-yos l'aprobáu. Ración abundante, que mirando la semeya tengo mieu que nun fuera media ración.



L'otru pidió unos chopitos, ración inmensa (d'ehí que dulde si les croquetes nun sedríen media) que debieron-y parecer inabordables :-). La cuestión ye que taben bonos, ensin aceitón y cruxentes. Anque lu tuvimos que sofitar, dio bona cuenta d'ellos ensin más problemes.



Pela nuesa parte y para compartir pidimos una de zamburiñes y una de pitu caleya. Cuando llegaron los platos creimos que se confundieren y traxeren dos y dos, pero non. Equí vinieron los estremos del día, esos momentos nos que daste cuenta de que'l chigre ye de guisos y que cuando hai muncha carta tien qu'haber fallos. El fallu, les zamburiñes, contamosles, 24 unidades, pero nun sé que fixeron na cocina con elles. Les probes veníen reseques y con un tastu a pegáu a la sartén de fondu, vamos, que se yos-pasaron claramente. Tendríemos que les devolver, pero el que haiga xintao con guah.es cuando ellos ya tienen la comida na mesa sabe que ponese a esperar por otru platu termina en traxedia griega al final con ellos esperando por tí, asina que nada, había fame y tiremos pa lantre.



Menos mal que'l pitu compensó too lo que había que compensar. Inmesa ración de pitu de caleya prietín y guisao con pataquines. Tienru y sele. Un día van tener qu'esplicame que pinten nos chigres esos pimientos de bote enriba les pataques, pero bono, si ye pa decorar, meyor nun ponelos. El restu, mui rico. Y non, nun se equivocaron, nun pudimos con ella y dio para cenar, que nos llevamos la metá pa casa :-)




Agua grande, dos de sidre de Val D'Ornón (rica), un kas y un par de cafés con xelu por 62,1 € de tiques, lo que nos pareció mui bona relación de calidá / preciu. Vos encamentamos a pedir guisos y la prósima nun se m'escapen los callos, a ver.